Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

  1. Tencereye sütü ve pirinç ununu ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 10 dakika kadar pişirin.
  3. Şeker, tahin, vanilya ve tarçını ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  5. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan muhallebiyi servis kaselerine dökün ve buzdolabında soğutun.
  7. Dilerseniz üzerine fıstık, ceviz veya badem gibi kuruyemişler ekleyebilirsiniz.