Tahinli Muhallebi
19 Şub
0
154 kez görüntülendi.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı pirinç unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 paket vanilya
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
- Tencereye sütü ve pirinç ununu ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve 10 dakika kadar pişirin.
- Şeker, tahin, vanilya ve tarçını ekleyin ve iyice karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebiyi servis kaselerine dökün ve buzdolabında soğutun.
- Dilerseniz üzerine fıstık, ceviz veya badem gibi kuruyemişler ekleyebilirsiniz.